67 de proiecte selectate pe agenda culturală a județului | LISTA evenimentelor care vor primi finanțare

Comisia de selecţie a proiectelor culturale desemnată de conducerea Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat evaluarea celor 88 de proiecte depuse pentru a primi finanţare prin Programul acţiunilor din domeniul culturii în județul Sibiu pe anul 2016, pentru care s-au alocat 350.000 de lei din bugetul instituției.

Mirela OcinicLista proiectelor care au obţinut finanţare, cât şi lista proiectelor neeligibile şi nefinanţate de către Consiliul Judeţean Sibiu au fost publicate pe site-ul instituţiei. Din cele 88 de proiecte depuse, au fost selectate spre finanţare 67 de proiecte, acestea urmând a fi supuse aprobării consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară din 31 martie. „Din comisia de selecţie a proiectelor au făcut parte doi consilieri judeţeni, membri în Comisia pentru Cultură, preotul Mihai Sămărghiţan şi Maria Magdalena Ţiţonea, alături de trei specialişti în domeniul culturii: Vasile Crişan, Ilie Moise şi Ionela Delia Delcă“, a precizat Ioana Căpăţînă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sibiu.

Între 2.000 și 25.000 de lei

Sumele propuse pentru aprobare variază între 25.000 de lei, cât au fost alocaţi pentru Festivalul Astra Film, şi 2.000 lei, cât au primit două evenimente muzicale: Festivalul Naţional de Interpretare „Sibiu – Capitală Muzicală”, ediţia a IV-a şi „Chans sons sur scene – Cântece pe scenă“, şi un eveniment literar: Festivalul de Poezie Artgothica. De o cofinanţare de 20.000 lei beneficiază Asociaţia „Andrei Şaguna” a absolvenţilor Facultăţii de Teologie din cadrul ULBS pentru proiectul „230 de ani de învăţământ teologic ortodox la Sibiu. Rolul educaţiei religioase pentru societatea contemporană”. Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu i s-au alocat 10.000 lei pentru proiectul „Gazeta «Telegraful Român» – o valoroasă moştenire informaţională”. Tot 10.000 lei sunt destinaţi Asociaţiunii Transilvania pentru Literatură Română şi Cultură pentru evenimentul „Asociaţiunea Astra şi Academia Română – 150 de ani de la înfiinţarea Academiei”. Câte 15.000 lei fiecare au primit Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu pentru Festivalul Internaţional de Teatru şi Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu pentru proiectul „Să susţinem performanţa în învăţământul preuniversitar”. Către Inspectoratul Şcolar au mai fost repartizaţi 10.000 lei, din care 5.000 pentru „Educaţie, performanţă şi formare profesională prin Olimpiada Naţională de Industrie Alimentară” şi 5.000 lei pentru „Cunoaşterea valorilor culturale ale judeţului prin susţinerea olimpiadei naţionale de geografie”. Realizarea bustului în bronz a lui Nicolae Cristea este susţinută de Consiliul Judeţean Sibiu cu suma de 10.000 lei, care merg către Liga de Cooperare Culturală şi Ştiinţifică România-Franţa Sibiu.

Manifestări în județ

Agenda culturală a județului Sibiu include multe evenimente care se vor desfășura în județul Sibiu, cum ar fi „Zilele revistelor culturale din Transilvania și Banat“ de la Mediaş (4.000 lei), festivalul „Mediaş – Central European Film Festival“ (4.000 lei), sărbătoarea fiilor satului de la Arpașu de Sus (3.000 lei), „Festivalul Bujorului de munte“ de la Gura Râului (5.000 lei), Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari (4.000 lei), Zilele Culturale ale orașului Săliște (3.000 lei), Fiii satului Aciliu (3.000 lei), aniversarea a 400 de ani de la prima atestare documentară a școlii din Săliște (4.000 lei), sărbătoarea marelui filosof Emil Cioran, Rășinari (4.000 lei), Zilele Culturale Octavian Goga, Rășinari, (4.000 lei), Festivalul de Tradiții și Obiceiuri în Țara Oltului (4.000 lei), Festivalul Berzei Albe la Cristian (4.000 lei), „Ilimbav – ținut de poveste“ (3.000 lei), Festivalul „Fiii satului“ comuna Păuca (4.000 lei), „Tren cu abur pe Valea Hârtibaciului“ (4.000 lei).

 

 


Click pentru a deschide imaginea la dimensiune mare

Click pentru a deschide imaginea la dimensiune mare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*