Gusturile Paștelui la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA a organizat, timp de două zile, prima ediție a evenimentului gastronomic „Gusturile Paștelui”.

În a doua și a treia zi de Paști, sibienii care duc dorul sărbătorilor pascale ca odinioară au fost întâmpinați la Târgul de țară din Muzeul în aer liber cu bucate pregătite după rețete din Mărginimea Sibiului. Astfel, ei s-au bucurat din plin de drob de miel, ciorbă de miel acrită cu măcriș, tocăniță de miel, ouă roșii și pâine coaptă pe vatra cuptorului tot în Dumbrava Sibiului.

„Tradiția ne spune că, în dimineața de Paști, se gusta și drob, alături de pâine și ceapă verde, iar gospodina punea la foc celelalte preparate specifice sărbătorii făcute toate din miel, simbol al sacrificiului Mielului lui Dumnezeu: ciorba acră, cu mai multă albitură, în care se punea la sfârșit macriș pentru acrire și oțet de la tarhon, alături de frunze de leuștean și pătrunjel; tocănița de miel, servită imediat ce era gata preparată, alături de mămăligă aburindă. Țăranii din satele de munte ale Sibiului spun că savoarea inconfundabilă a ciorbei de miel este dată de ingredientul minune, măcrișul acrișor, cules din munte, de la aer curat. Preparatul dulce al sărbătorilor mari a fost și încă este cozonacul cu nucă, cu mac sau cu stafide; alături de acesta se aflau hencleșele sau pasca cu smântână dulce și ouă”, a explicat Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului,

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Începând de ieri, muzeul a trecut la programul de vară, cuprins în intervalul orar 8 – 20. O altă noutate la început de sezon este posibilitatea de a achiziționa bilete de intrare de pe site-ul oficial  www.muzeulastra.ro. (M.C.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura